joi, 16 mai 2019

Educația ne unește

Dezbaterea viziunii sistemice”Educația ne unește”, lansată de Ministerul Educației Naționale la Școala Gimnazială nr. 27




        În urma dezbaterilor desfășurate în școala noastră, în intervalul orelor 12- 14, în data de 16.05.2019,  au fost exprimate următoarele opinii și propuneri:


       Doamna profesor State Elena este de accord cu educația timpurie de la 3 ani cu precizarea ca să existe spații, o bază materială, cu respectarea numărului de preșcolari la grupă și educatori de specialitate.

       Doamna profesor învățământ primar Tatu Camelia atrage atenția că ar fi de preferat să se evalueze elevii la clasele I – III tot prin calificative și nu o evaluare narativă.

       Doamna profesor învățământ primar Iatan Vasilica precizează faptul că nu ne putem pronunța dacă această viziune este bună atâta timp cât nu există planuri – cadru, programe școlare adaptate pe etapele de educație. Nu este de acord cu predarea limbilor străine de către profesorii de invățământ în clasele I – III, la fel și educație fizică.

      Doamna profesor învățământ primar Cozac Cristina propune ca predarea la clasele I-III să fie realizată de către cadre didactice care să fie specializate numai pentru acest nivel, iar clasele IV-VI alte cadre didactice care să fie pregătite prin cursuri de formare pentru a preda materia specifică fostei clase a V – a.

      Doamna profesor învățământ primar Ungureanu Ioana, în calitate de părinte, se referă la faptul că își dorește o continuitate pe legea actuală a educației și mai puține schimbări din mers care presupun cerințe noi, programe, manuale. Doamna Ungureanu nu este de acord ca absolventul de liceu tehnic să nu aibă dreptul să urmeze o facultate de alt domeniu decat cel urmat și absolvit în liceu.

     Doamna profesor învățământ primar Sasu Claudia precizează că este neclar rolul profesorului în învățământul primar la clasele IV – VI și cum își va desfășura activitatea la clasă.












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu