miercuri, 27 noiembrie 2024

“Încalță un copil” - campania Fundației Zurli la Școala Gimnazială nr. 27

         În data de 7.11.2024 am primit, apoi am transmis, următorul mesaj:

Buna ziua,

Având în vedere că la nivelul Sectorului 2 avem cea mai mare rețea de învățământ, în jurul căreia s-a creat deja o comunitate minunată împreună cu dumneavoastră, ne dorim să o ducem la următorul nivel și să realizăm lucruri extraordinare.

Concret, vă propunem să ne alăturăm și noi, cadre didactice, părinți și copii, unei campanii de suflet, “Încalță un copil”, desfășurată de către Fundația Zurli. Suntem invitați cu toții să ne alăturăm acestui demers prin care an de an Fundația Zurli ajunge acolo unde oamenii nu își imaginează că există copii care au nevoie să fie văzuți și ajutați.

“Pare greu de crezut că în România lui 2024 sunt în continuare copii care merg prin ploaie ori zăpadă în papuci de cauciuc ori în teniși găuriți în talpă, dar realitatea este că sunt atât de multe familii care nu au posibilitatea să le asigure copiilor o pereche de ghete noi.

Ne propunem, încă o dată, să încălțăm cu ghete noi copiii din comunitățile vulnerabile, din satele uitate de lume unde cei mici nici nu îndrăznesc să viseze la ghete sau haine noi. “ 

Pachetele trebuie să conțină doar lucruri noi, iar pe lângă o pereche de ghetuțe, puteți  să puneți și alte lucruri necesare unui copil: haine noi, groase, să le țină de cald iarna (bluze, geci), o carte, o jucărie, o căciulă, un fular sau rechizite pentru școală.”


        Astăzi ne bucurăm să vă anunțăm că 216 de pachete au pornit spre copiii care au nevoie de încălțări și hăinuțe. Mulțumim și pe această cale tuturor părinților care s-au implicat în acțiune. Așa s-a încheiat ziua de azi:






 


miercuri, 20 noiembrie 2024

Pentru ca cei BUNI să devină și mai BUNI

 

Sunt încântată să anunț că elevul meu Georgescu Cristian, din clasa a VI-a D, a obținut calificarea la etapa finală a concursului național de robotică școlară NEXTLAB.TECH, care se va desfășura pe 7 decembrie 2024. Această competiție prestigioasă promovează educația STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) și abilitățile de programare a roboților pe platforme precum Arduino și Python.

În luna mai, am avut placerea de aduce direct în școală inovația, prin vizita RoboCaravanei nextlab.tech.

https://www.edupedu.ro/profesorii-din-scolile-din-tara-pot-aduce-direct-in-clasa-lor-inovatia-prin-vizita-robocaravanei-nextlab-tech-inscrierile-sunt-deschise-pentru-cadrele-didactice-p/

Ca urmare a activitații RoboCaravanei la Școala Gimnazială Nr. 27, foarte multi elevi s-au înscris la concursul de robotică Nextlab si au parcurgurs mai multe etape ale concursului. Primele etape au fost bazate pe roboței virtuali și s-au desfășurat online. Cristian a parcurs rând pe rând fiecare etapa a concursului, câstigand robotul Miro de tip line-follower oferit de sponsorul principal al concursului Banca Comercială Română pe care l-a construit și a reușit să dezvoltate un cod eficient care a permis parcurgerea unui traseu impus într-un timp minim.

Implicarea cadrelor didactice și sustinerea părinților fac pentru ca cei mai buni elevi ai școlii noastre să devina și mai buni!

Succesul lui Cristian demonstrează implicarea, pasiunea și dorința de a excela în domeniul tehnologiei.  

                                                                  Mult succes în competiția națională, Cristian!

                                                                    Prof. Faur Alina





https://youtu.be/8JEjMAUO9XE?si=iU_kY_UuCxjBSUBl





luni, 4 noiembrie 2024

Vizita la Detașamentul de Pompieri, clasa a V-a E

















 

Clasa a VI-a B - Destiny Park

 






Târgul de toamnă!

 Târg caritabil - în lumea standurilor - a doua ediție

Clasa a IV-a D, Hajabdo Hevin

















Clasa a VI-a D

 Educație artistică 

Vizită la Muzeul MINA 


Mina Museum este primul spațiu imersiv din România și cel mai mare centru de new media art din Europa de Sud Est.

Au vizitat Spațiul Imersiv unde au fost incluse cele trei proiectii 360: Vincent Van Gogh, Cosmos si Pictori romani.


💫„Van Gogh, The Immersive Show” nu a fost doar o prezentare digitală a lucrărilor de artă ale maestrului, ci o călătorie interactivă și emoționantă în universul său creativ, care a îmbinat tehnologia de ultima generație și proiecțiile spectaculoase cu geniul artistic al lui Vincent Van Gogh. 


Printre operele pe care le-au admirat în cadrul spectacolului imersiv se numără binecunoscutele „Noapte înstelată”, „Autoportret”, „Lan de grâu cu corbi”, „Iriși”, „Mâncătorii de cartofi”, dar și opere din perioada de creație timpurie.


💫 COSMOS – Au descoperit tainele universului - Show-ul imersiv a oferit o incursiune captivantă și educativă în minunile cosmosului. Un aspect special al acestui spectacol l-a reprezentat prezența invitatului extraordinar Dumitru Dorin Prunariu, singurul și primul cosmonaut român care a zburat în spațiul cosmic în urmă cu 43 de ani, pe data de 14 mai 1981. Dumitru Prunariu a făcut parte din misiunea Soiuz 40 din cadrul programului spațial „Intercosmos”.


Imaginile capturate în această experiență uluitoare din spațiu au fost văzute în cadrul show-ului imersiv pregătit de MINA. 


💫 „Cei mai faimoși pictori clasici români: O călătorie imersivă în arta românească”, un spectacol multimedia ce a  pus în valoare lucrările celor mai importanți artiști români: Nicolae Grigorescu, Nicolae Tonitza, Ștefan Luchian și Theodor Aman. Această producție imersivă a  reinterpretat peste 60 de tablouri iconice și schițe, selectate din colecțiile muzeelor de artă naționale din București, Muzeul Theodor Aman și Pinacoteca parte din Muzeul Municipiului București, Brașov, Cluj-Napoca, Galați, Iași și Constanța. Printre ele s-au numărat opere de artă românești celebre precum „Carul cu Boi”, „Albăstrele”, „Unirea Principatelor” și „Fetiță de magnat”.

Destiny Park - Experiențe alternative de învațare!

Siguranță Școlară (Prevenire și reducere violența în rândul copiilor)!