Diferenţele culturale sunt evidente nu doar în atitudini zilnice şi momente banale ale vieţii, dar mai ales în modul de abordare a unei sărbatori.
Halloween prin specificul său celto-britanic s-a extins în lume ca o sărbatoare prin care se încearcă alungarea spiritelor malefice. Originea sărbătorii se găseste in tradiţia celtică, aceştia crezând că în noaptea de 31 octombrie graniţele dintre lumea celor vii şi cea a morţilor dispar, iar cei decedati vin sa creeze haos. Costumele si măştile folosite în timpul festivalului aveau ca scop imitarea lumii de dincolo pentru a-i diminua puterea.
În spiritul traditiei, prof. Raluca Vasile şi Roxana Papuc au organizat o mini petrecere cu ocazia sărbatorii de Halloween care a avut ca scop stimularea interesului pentru cunoasterea culturii anglo-saxone, prezentarea modului în care a evoluat sărbatoarea până la formele ei de manifestare curente, cât si stimularea creativităţii elevilor. Astfel elevii claselor a V-a au realizat postere tematice, o expoziţie de dovleci tradiţionali (fiind foarte creativi).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu