luni, 22 noiembrie 2010

HALLOWEEN

Diferenţele culturale sunt evidente nu doar în atitudini zilnice şi momente banale ale vieţii, dar mai ales în modul de abordare a unei sărbatori.
Halloween prin specificul său celto-britanic s-a extins în lume ca o sărbatoare prin care se încearcă alungarea spiritelor malefice. Originea sărbătorii se găseste in tradiţia celtică, aceştia crezând că în noaptea de 31 octombrie graniţele dintre lumea celor vii şi cea a morţilor dispar, iar cei decedati vin sa creeze haos. Costumele si măştile folosite în timpul festivalului aveau ca scop imitarea lumii de dincolo pentru a-i diminua puterea.
În spiritul traditiei, prof. Raluca Vasile  şi Roxana Papuc au organizat o mini petrecere  cu ocazia sărbatorii de Halloween care a avut ca scop  stimularea interesului pentru cunoasterea culturii anglo-saxone, prezentarea modului în care a evoluat sărbatoarea până la formele ei de manifestare curente, cât si stimularea creativităţii elevilor. Astfel elevii claselor a V-a au realizat postere tematice, o expoziţie de dovleci tradiţionali (fiind foarte creativi).
Momentul mult aşteptat a fost însă parada costumelor. La sfârşitul serbării cei mai creativi elevi au fost recompensaţi cu diplome  pentru activitatea desfasurată.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu