joi, 10 mai 2012

EVALUAREA ELEVILOR LA FINALUL CLASEI A IV-A

Evaluările-pilot la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a pe un eşantion de elevi stabilit la nivel naţional vor avea loc în intervalul 9-23 mai, potrivit calendarului aprobat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului. 
Din eşantionul pilot fac parte 86 de şcoli pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a, respectiv 86 de şcoli pentru clasa a VI-a.
Evaluarea la Clasa a IV-a se va desfăşura pe 9 mai, la clasa a VI-a în 16 mai, iar la clasa a II-a pe 22-23 mai. 

Eşantionul a fost realizat de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), astfel încât fiecare tip de evaluare să fie administrată în unităţi de învăţământ distincte, pilotarea vizând instrumentele de evaluare şi procedurile de organizare a acestor evaluări. Şcoala noastră a fost selecţionată pentru pilotarea evaluării la clasa a IV-a.


Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a a inclus următoarele discipline: limba română, limba maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale şi matematică. Evaluarea nu se finalizează printr-o notă sau printr-un calificativ sumativ. Rezultatele evaluării fiecărui test contribuie la realizarea unui scor mediu naţional al performanţelor elevilor pe competenţele fundamentale şi sunt utilizate de CNEE pentru realizarea unor studii şi cercetări de diagnoză a sistemului de învăţământ primar. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu