marți, 7 iunie 2022

Muzica și grija pentru mediu


Elevii claselor a V-a au organizat cu prilejul zilei de 1 Iunie o expoziție inedită de pseudo-instrumente muzicale confecționate chiar de ei. Sub coordonarea dnei profesor Georgiana Maria elevii au descoperit câteva din tainele construcției de instrumente, folosind materiale reciclabile.

Elevii au dat dovadă de multă ingeniozitate și creativitate, instrumentele cu corzi, de suflat și de percuție fiind confecționate din tot felul de obiecte găsite prin casă, care altfel ar fi ajuns la gunoi: cutii de șervețele, tuburi de carton, sticle și dopuri de plastic, bucățele de lemn,  conserve, ambalaje de dulciuri etc.

Dintre acestea au fost selecționate patru dintre cele mai ingenioase, elevii Edward Mârzea și Matei Ignat (clasa a V-a A), Izabela Mencu (clasa a V-a C) și Iustina Vasile (clasa a V-a D) participând la un concurs organizat cu prilejul Zilei Mediului de către Liceul Teoretic "Dr. Mioara Mincu". Au concurat cu machete realizate de elevi de liceu din instituțiile bucureștene, prin prezentările lor demonstrând cu succes că diferența de vârstă nu contează! Competiția a fost foarte strânsă, Izabela Mencu și Edward Mârzea obținând ambii punctaje egale și astfel câte un premiu III.

Felicitări tuturor!

prof. Georgiana Maria



















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu