miercuri, 15 noiembrie 2023

"The War To End All Wars" - Muzeul de Istorie a României - prof. State Elena

 O relatare detaliată și precisă a momentelor istorice împreună cu o muzică perfect adaptată scenelor de lupta au fost în această seară o adevarată lecție de istorie pentru elevii clasei a VII a din Scoala nr 27 ....care, însoțiți de dna. Profesor Elena State, au participat la evenimentul organizat de Muzeul de Istorie.


Muzeul Național de Istorie a României este unul dintre cele peste 100 de muzee din lume care vor găzdui premiera mondială a filmului „The War To End All Wars - The Movie” / „Războiul care va pune capăt tuturor războaielor – Filmul”, în cadrul proiectului internațional "History Rocks".

Proiecția va avea loc vineri, 10 noiembrie, ora 17:00, în Sala Lapidarium a muzeului din Calea Victoriei nr.12, București. 

Accesul în sală se face în intervalul orar 16:00 – 16:50. Filmul are durata de 1h7 min.


Evenimentul este realizat cu sprijinul Fundației Prietenii Muzeului de Istorie a României.


"History Rocks" este un proiect caritabil unic creat de Sabaton, trupă rock suedeză de renume mondial, care a fost creat pentru a ajuta muzeele din întreaga lume să câștige un segment de public nou - fanii heavy metal. Trupa este cunoscută pentru abilitățile sale de povestire și pentru cântecele educative despre evenimente istorice, iar fanii acesteia (peste 100 de milioane de ascultători anual) sunt persoane de toate vârstele și naționalitățile, pasionate de istorie.

După ani de muncă și cercetare, Sabaton a creat "The War To End All Wars - The Movie" / "Războiul care va pune capăt tuturor războaielor – Filmul” în parteneriat cu Yarnhub, un studio de animație axat pe conținut istoric. Acest film educativ prezintă povești din Primul Război Mondial și conține muzică de pe cel mai recent album al formației, "The War To End All Wars". 


Prin realizarea acestui film, trupa a dorit să marcheze Ziua Armistițiului din 11 noiembrie 1918, evidențiind în același timp, importanța și rolul muzeelor în învățarea și înțelegerea faptelor istorice ale omenirii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu