joi, 30 mai 2024

Nr 20. Cronicile școlii 27. Citește revista școlii noastre!

 

Nr 20. Cronicile școlii 27. Citește revista școlii noastre!

 

Dragii noștri elevi, părinți, profesori,❤

Iată-ne la Numărul 20 al revistei Cronicile Școlii 27.

Am ales să începem NR 20 al Cronicilor cu o poveste. Pentru că tot ceea ce trăim împreună de 15 ani, din anul în care a apărut primul număr al Cronicilor…, ESTE O POVESTE! O frumoasă poveste!

Ceva care a început ca un joc pentru a ne umple timpul cu lucruri frumoase într-o clasă veșnic lipită de sufletul nostru, a ajuns să se propage la nivelul întregii comunități și să ne însoțească pe toți de-a lungul atâtor ani.

Probabil că nimic nu ilustrează mai bine sloganul școlii, Împreună suntem bine, decât acest proiect, Cronicile Școlii 27.

Și-acum, la număr aniversar, plină de emoție, nostalgie și mulțumire, cu recunoștință, nu pot spune decât atât: Mulțumesc tuturor, dragii mei dragi!

Voi, cei care mi-ați fost alături din 2009!

#împreunăsuntembine

Prof. consilier școlar Eta Șerbănoiu

Anul acesta, alături de elevii claselor 7 B și 7 D, editorii revistei, și de voi toți, vă invităm să citiți în paginile care urmează NR 20 al Cronicilor.

 

Mici ritualuri de TRĂIT FRUMOS

În zori, fereastra dormitorului lasă să intre lumina gălbuie a felinarului încă nestins de pe stradă. Îmi place să mă trezesc foarte devreme. Pregătesc cafeaua și stau minute în șir, savurând liniștea casei. Viața începe să se așeze. Îi simt iar magia. Alb și vechi. Pur și trecător, două stări, două noțiuni împletindu-se în jurul meu. Citesc puțin, scriu câteva gânduri, apoi pornesc spre școală. Pe Drumul Prieteniei. Aleg pacea și armonia, zâmbetul și atenția față de nevoile celui de lângă mine. Așa viața curge ușor și plăcut. Tu ce ritualuri de trăit frumos ai? …

Citește revista, accesând linkul de mai jos!

https://cronicilescolii27.blogspot.com/2024/05/nr-20_29.html

luni, 27 mai 2024

PREMIUL I PE ȚARĂ – “ALECSANDRIANA-CREATIVITATE ȘI LITERATURĂ

 

PREMIUL I PE ȚARĂ – “ALECSANDRIANA-CREATIVITATE ȘI LITERATURĂ

În perioada aprilie-mai 2024 s-a desfăşurat Concursul Naţional “Alecsandriana-creativitate şi literatură Bacău, ediţia cu numărul XVI, competiţie naţională de creaţie literar-artistică. Cu secţiuni de Limba română şi Limbi străine (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă), elevi din ţară, înscrişi în clasele V-XII s-au afirmat şi şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare multilingvistice. Concursul a vizat două etape online: una eliminatorie şi cea finală. Pentru prima fază, concurenţii au putut alege un singur gen literar care îi exprimă cel mai bine. Pentru nivelul final, aceştia au avut o probă scrisă, cu subiecte de creativitate care au vizat toate cele trei genuri literare.

Din şcoala noastră, eleva Costache Ilinca Alesia Maria, din clasa a VI-a B, înscrisă la secţiunea Limba Franceză a reuşit să treacă de prima etapă cu cele trei poezii, încadrându-se în tema ediţiei de anul acesta, “cheie”. Calificarea la etapa naţională i-a adus emoţii, dar a şi impulsionat-o să lucreze în plus şi să fie pregătită. Proba scrisă a urmărit redactarea subiectelor sub tema enigmatică a mării. Mari au fost fiorii în aşteptarea rezultatelor finale. Juriul concursului, alcătuit din scriitori, critici literari, profesori de prestigiu, bibliotecari a evaluat, pe baza criteriilor de evaluare specifice fiecărei secţiuni şi a dat verdictul: LOCUL I PE ȚARĂ pentru eleva COSTACHE ILINCA ALESIA MARIA de la Școala Numărul 27, Bucureşti! Felicitări depline!

“A fost o experienţă minunată! Am avut mari emoţii când am dat proba online, dar şi când trebuia să aştept răspunsul, iar momentul în care am aflat că am luat locul I a fost şi mai special…pentru că nu mă aşteptam să ajung aşa departe. Anul şcolar viitor vreau să trag mai tare şi să fie mult mai bine de atât. A fost şi meritul meu, dar cel mai mare al doamnei mele profesoare de franceză, Alexandra BAICU. 😊 (Costache Ilinca)

Conform organizatorilor, cele mai valoroase lucrări vor fi publicate într-un volum special, dedicat manifestării, intitulat “Crai Nou”.

Mult succes în continuare! Suntem tare mândri de tine, Ilinca! 😊

Mai jos, una dintre cele trei poezii

LA CLÉ DE L`ENFANCE

Dans le jardin de mon enfance,

Une clé se cache en silence,

Elle ouvre les portes du rêve,

Et dans mon Coeur, elle s`achève.

 

La clé de l`enfance, si précieuse,

Ouvre les mondes les plus heureux,

Elle dévoile des trésors cachés,

Et des souvenirs bien ancrés.

 

Sous le ciel bleu, dans la lumière,

Elle nous guide, fidèle compagne,

Vers des contrées où tout est joie,

Où l`imagination déploie.

 

Avec elle, nous devenons rois,

De notre univers, de nos émois,

La clé de l`enfance si précieuse,

Ouvre les portes d`une vie heureuse.




Campioni la șah!

 Participarea elevilor de la Școala Gimnazială Nr.27 la concursul Campioni Speciali a fost de bun augur, aducând rezultate remarcabile și frumoase elevilor. Aceștia au obținut locul I la șah, categoria de vârstă 10-14 ani și tot locul I la categoria de vârstă 8-10 ani.

prof. Bidalac Claudia





Povestea celor trei fluturi

 Clasa a  II - a, prof Tița Elena Rodica, 

Povestea celor trei fluturi (Clr - Avap).




Metode active de învățare - macheta

 Una dintre cele mai utile metode de învățare activă a elevilor este macheta. Utilizabilă nu numai la istorie, această metodă aduce avantajul documentării, al lucrului pe echipe, al colaborării copiilor cu diferite abilități. Tema de anul acesta la clasele a V-a C și a V-a D a fost Castelul medieval. Rezultatele au fost remarcabile! Mulțumesc și părinților pentru susținere și implicare!

FELICITĂRI!!!

prof. Elena State



















miercuri, 8 mai 2024

„Educația culturală în secolul XXI” - workshop

 Școala noastră a organizat workshop-ul „Educația culturală în secolul XXI”, care s-a desfășurat în data de 24.04.2024 pe platforma Meet. Au participat 46 de cadre didactice din 39 de școli și grădinițe din 12 județe, municipiul București și Republica Moldova. Întâlnirea a durat 2 ore și a antrenat participanții într-o reală dezbatere despre starea actuală a educației culturale în școli și în afara acestora.

Gânduri și experiențe împărtășite, probleme dezbătute și câteva soluții oferite. Bucurie!

Le mulțumim tuturor pentru participare și implicare! 🎶

prof. Georgiana Maria