luni, 27 mai 2024

PREMIUL I PE ȚARĂ – “ALECSANDRIANA-CREATIVITATE ȘI LITERATURĂ

 

PREMIUL I PE ȚARĂ – “ALECSANDRIANA-CREATIVITATE ȘI LITERATURĂ

În perioada aprilie-mai 2024 s-a desfăşurat Concursul Naţional “Alecsandriana-creativitate şi literatură Bacău, ediţia cu numărul XVI, competiţie naţională de creaţie literar-artistică. Cu secţiuni de Limba română şi Limbi străine (engleză, franceză, germană, italiană, spaniolă), elevi din ţară, înscrişi în clasele V-XII s-au afirmat şi şi-au dezvoltat abilităţile de comunicare multilingvistice. Concursul a vizat două etape online: una eliminatorie şi cea finală. Pentru prima fază, concurenţii au putut alege un singur gen literar care îi exprimă cel mai bine. Pentru nivelul final, aceştia au avut o probă scrisă, cu subiecte de creativitate care au vizat toate cele trei genuri literare.

Din şcoala noastră, eleva Costache Ilinca Alesia Maria, din clasa a VI-a B, înscrisă la secţiunea Limba Franceză a reuşit să treacă de prima etapă cu cele trei poezii, încadrându-se în tema ediţiei de anul acesta, “cheie”. Calificarea la etapa naţională i-a adus emoţii, dar a şi impulsionat-o să lucreze în plus şi să fie pregătită. Proba scrisă a urmărit redactarea subiectelor sub tema enigmatică a mării. Mari au fost fiorii în aşteptarea rezultatelor finale. Juriul concursului, alcătuit din scriitori, critici literari, profesori de prestigiu, bibliotecari a evaluat, pe baza criteriilor de evaluare specifice fiecărei secţiuni şi a dat verdictul: LOCUL I PE ȚARĂ pentru eleva COSTACHE ILINCA ALESIA MARIA de la Școala Numărul 27, Bucureşti! Felicitări depline!

“A fost o experienţă minunată! Am avut mari emoţii când am dat proba online, dar şi când trebuia să aştept răspunsul, iar momentul în care am aflat că am luat locul I a fost şi mai special…pentru că nu mă aşteptam să ajung aşa departe. Anul şcolar viitor vreau să trag mai tare şi să fie mult mai bine de atât. A fost şi meritul meu, dar cel mai mare al doamnei mele profesoare de franceză, Alexandra BAICU. 😊 (Costache Ilinca)

Conform organizatorilor, cele mai valoroase lucrări vor fi publicate într-un volum special, dedicat manifestării, intitulat “Crai Nou”.

Mult succes în continuare! Suntem tare mândri de tine, Ilinca! 😊

Mai jos, una dintre cele trei poezii

LA CLÉ DE L`ENFANCE

Dans le jardin de mon enfance,

Une clé se cache en silence,

Elle ouvre les portes du rêve,

Et dans mon Coeur, elle s`achève.

 

La clé de l`enfance, si précieuse,

Ouvre les mondes les plus heureux,

Elle dévoile des trésors cachés,

Et des souvenirs bien ancrés.

 

Sous le ciel bleu, dans la lumière,

Elle nous guide, fidèle compagne,

Vers des contrées où tout est joie,

Où l`imagination déploie.

 

Avec elle, nous devenons rois,

De notre univers, de nos émois,

La clé de l`enfance si précieuse,

Ouvre les portes d`une vie heureuse.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu