marți, 26 martie 2013

Quilling (arta de a rula hartia)


                          Câteva cuvinte despre Quilling

 

 Unele surse sugerează că acest gen de artă (prin rularea hârtiei) a fost practicat pentru prima dată în Egiptul antic. Această tehnică a fost preluată în sec. XVI şi XVII în Franţa şi Italia când doamnele din înalta societate au reînviat acest stil. Lucrările au căpătat o înaltă ţinută artistică. Această tehnică a câştigat adepţi şi în America de Nord.
         Astăzi tehnica are ceva în comun cu cea practicată de Elizabeth ( fiica lui George al III-lea), Joseph Bramah (faimosul stilist), d-l Delanz (pionier în arta care utilizează ca material de bază hârtia) Despre quilling scria şi Jean Austen în romanul “ Raţiune şi simţire” precum şi surorile Bronte în romanele lor. Această artă nu era practicată de femeile de rând ci de cele din înalta societate realizând lucrări remarcabile cu care împodobeau coşuleţele de lucru, scrinul, cabinetul, confecţionau rame pentru tablouri.
Elevii Scolii Gimnaziale nr 27 din Bucuresti s-au implicat in acest proiect realizat pentru infrumusetarea scolii si totodata la Concursuri tematice de Quilling „Martisor- Fantezie si culoare” la care au avut rezultate exceptionale:
·       Premiul I – Ghenu Daniela, clasa a VI-a,
·       Premiul II- Ilie Octavian, clasa a V-a,
·       Premiul II- Enache Alexandra, clasa a VI-a C,
·       Premiul III- Serbu Sara, clasa a VI-a C.
 Fiecare și-a dezvoltat creativitatea, au învățat cum să asorteze culorile, cum să ruleze hârtia și nu în ultimul rând să realizeze lucruri minunate si unicate.
Material realizat de prof. Stoica Flavia

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu