sâmbătă, 12 octombrie 2013

Amintiri din vacanța de vară - 2013




              

Vara... Asta înseamnă pentru mulți distracție, prieteni, familie, mare, munte, căldura... Când vine, apoi, vacanța cea mare, toate cele enumerate erup ca un vulcan și sunt de nestăpânit. De aceea, doamnele profesoare State Elena si Cosma Laura au strans 14 copii din proaspăta clasa a VI-a A și au organizat din timp o tabară de vară.

Locația, atent selecționată, a fost în comuna Albac, județul Alba. Acolo, printre munți, păduri si ape limpezi, unde aerul de munte îți oferă senzația de renaștere, am petrecut 6 zile de poveste! Mâncarea a fost tradițional ardelenească  și din belșug.

Așadar iată, după o bună planificare, duminică, 23 iunie, la primele ore ale dimineții,  toți eram în autocar și gata de plecare, emoționați și nerăbdători.

Peisajele mirifice ne-au încântat privirile! După câteva ore bune de mers, am ajuns la Sibiu, un oraș istoric. Aici am admirat clădirile vechi din Piața Mare, am trecut pe Podul Minciunilor (numele, după cum spun unii ar fi de la faptul ca soldații se duceau la război si le spuneau familiilor că se vor întoarce teferi, dar niciodată nu se întampla acest lucru), am trecut pe lângă Turnul Sfatului, apoi am vizitat Catedrala romano-catolică.

Am pornit din nou la drum și în scurt timp am ajuns la Castelul Corvinilor din Hunedoara, o altă clădire plină de istorie și tradiție.

Seara am ajuns la pensiune, unde am fost primiți cu bucurie si căldura.

Restul săptămânii am vizitat Peștera Urșilor, Salina de la Turda, Roșia Montană, unde am avut ocazia să intram într-o mină auriferă adevarată, Castelul Huniazilor, Cetatea de la Alba-Iulia și mănăstiri.

La sfarșitul zilelor încărcate, aveam parte de discotecă, unde ne străduiam ca dansul să fie cât mai atractiv și ritmat.

A fost prima noastra tabară și am promis că la anul vom merge din nou, doar dacă ne vom păstra rezultatele excelente de până acum.

 
                
 


 
Material prezentat de Dinu Iulia Mihaela Ina,
clasa a VI-a  A





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu