duminică, 27 aprilie 2014

7-11.04.2014 - Clasa a VI-a A

În cadrul acestei săptămâni, elevii clasei a VI-a A au desfășurat proiectul educational ”Istoria în scenă”, coordonat de prof. Elena State.

Elevii au creat o serie de costume din materiale reciclabile pentru participarea la sceneta  ”Visul”, în funcție de rolul jucat de aceștia. Realizarea acestora a fost făcută în perioada 7-9.04.2014 în cadrul sălii de clasă, fiind folosite materiale puse la dispoziție de părinți: ziare vechi, pungi de plastic sau de cadouri, diverse materiale textile, carton etc.
 Au fost puse în practică aspecte de la curtea unui senior apusean din perioada sec. XVII: bal la castel cu menuet, înnobilarea unui cavaler, scenă de turnir (numai cu săbii). Repetițiile s-au desfășurat în perioada 7-10.04.2014. Băieții au beneficiat de consilierea prof. de ed. Fizică -  Enache Dana, fostă campioană națională la scrimă. În realizarea costumelor, elevii au beneficiat de cunoștințele dobândite în timpul orelor de curs, dar și de sprijinul prof. de ed. plastică – Stoica Flavia.
Piesa, intitulată ”Visul”, a fost jucată în fața unui public format din elevii claselora V-a A, a VI-a C, A VII-a A, a profesorilor școlii, a părinților și a directiunii școlii.
 
Momentele principale:
v  elevul care repetă și adoarme
v  intrarea cavalerilor și a prințeselor în sala regelui din castel
v  momentul bufonilor
v  menuetul – dans adaptat condițiilor din holul mare al școlii
v  moment de îndemânare și coordonare motrică
v  innobilarea cavalerilor
v  turnirul
Puteți susține activitatea noastră în cadrul competiției bucureștene ale activităților din săptămâna ”Să știi mai multe, să fii mai bun” în perioada 29.04-05.05.2014 pe site-ul: www.edituraedu.ro/ismb/educatiecontinua.
Multumim pentru susținere!



 
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu