luni, 3 iunie 2019

Campania globala pentru educație

 
În cadrul Campaniei globale pentru educație, activitate initiate și coordonată de Salvați copii - România între 13-17.05.2019, elevii clasei a VII-a A au fost solicitați să transmită mesajul lor către autorități pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ. Iată câteva dintre ideile copiilor:
JIANU DIANA
Din punctul meu de vedere, fiind pusă față în față cu învățământul aproape în fiecare zi, în calitate de elev aș schimba câteva lucruri pentru o educație mai bună.
În primul rând, simplul fapt că nu putem învăța într-un mod mai eficent, deja îngreunează lucrurile. Activitățile petrecute în aer liber au un impact mai puternic în viața elevului. Este un mod mult mai creativ, mai educativ, mai ingenios și mai benefic să reușești să înveți elevii lucruri importante, să pui bazele culturii lor generale, astfel de lucruri învățându-se în societate, printre diferiți oameni. Aceste lucruri, predate în clasă, nu vor avea niciun impact benefic asupra elevilor. De exemplu, materia căreia i s-ar potrivi ora în aer liber ar fi cultura civică. Ieșind afară socializezi, afli păreri și perspective diferite de la oameni și încerci să-ți formezi de mic o părere despre comunitate. Pentru mine practica este cel mai bun mod de a face elevii atenți, interesați, astfel informațiile fiind mai ușor reținute.
În al doilea rând, cum toți elevii cred: temele sunt o problemă.atât de mulți elevi se pare că au ceva de spus. Temele nu constituie un mod de învățare. În alte țări, temele se fac în școală, alături de colegi, ajutându-se unul pe altul.din păcate, aceste lucruri nu au loc și în România. După o zi lungă în școală în care tot ceea ce am făcut noi, elevii, a fost să stăm, să ascultăm și desigur să scriem, acasaă timpul este dedicat temelor. În viață nu vom întâlni teme. Ele ar trebui să fie mai puține și, eventual, făcute cu colegii la școală, pentru a te putea consulta, timpul de acasă fiindliber, petrecut după propriile plăceri.
 Timpul nu stă, lumea evoluează. Educația constituie un important motiv în plecarea atâtor persoane în alte țări cu condiții de învățământ mai eficiente.
Pentru a putea să ne recăpătăm populația și locul important pe care îl ocupam înainte ar trebui să pornim să schimbăm educația.
 
RIZEA ALEXANDRA
În opinia mea, pentru o educație mai bună ar trebui să avem acces la laboratoare – chimie, fizică, să se înființeze o cantină și programa să nu mai fie încărcată cu lucruri care nu o să ne ajute în viață și care ne îngreunează învățatul.
Ar mai trebui desființate testele la materiile nefolositoare – desen, muzică, educație tehnologică - și să avem videoproiectoare și calculatoare. Se mai pot adăuga și ore de educație pentru sănătate sau care să ne instruiască în viață.
 
POPESCU MATEI
Aș vrea ca școlile să fie modernizate și mai spațioase cum ar fi: calculatoare performante, săli de sport mai mari, mai multe clase și echipamente pentru laboratoare. De asemenea, aș mai dori o programă nouă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu